• SPORTAKKOORD LEIDEN

SPORTAKKOORD LEIDEN

Meer Leidenaren een leven lang laten genieten van sport en bewegen! Dat is het hoofddoel van het Leids Sportakkoord II, waar sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties, de gemeente Leiden, het bedrijfsleven en andere belanghebbenden zich vol enthousiasme samen voor inspannen. Sluit je ook aan bij
het Leids Sportakkoord!

SAMENWERKEN AAN VIER THEMA’S

In het Leids Sportakkoord staan van 2023 t/m 2026 vier belangrijke thema’s centraal. Rondom elk thema is een werkgroep georganiseerd, die de ambities van papier naar praktijk vertaalt.

· Sociaal veilige sport - We werken verder aan een sociaal veilige basis in de sport, zodat alle Leidenaren op een positieve en veilige manier kunnen sporten.

· Inclusie en diversiteit - We stimuleren meer en beter toegankelijk sportaanbod met kansengelijkheid als basis, zodat iedereen die mee wíl doen daadwerkelijk de kans hiertoe krijgt.

· Vitale sportaanbieders - We zetten extra kracht bij op de ondersteuning aan Leidse sportaanbieders, om een kwalitatief sterk, veilig en toegankelijk sportaanbod voor iedereen mogelijk te maken.

· Maatschappelijke waarde van topsport - We vergroten het maatschappelijke bereik van topsport en inspireren Leidenaren tot talentontwikkeling en saamhorigheid met de kracht van topsport.