• Koninklijk lintje

Koninklijk lintje

Kent u iemand die een lintje verdient? Stel de burgemeester hiervan op de hoogte! Doe dat snel, want een compleet ingevuld voorstelformulier met voldoende ondersteuningsbrieven moet via www.lintjes.nl vóór 15 juli 2020 zijn ingediend om op tijd te zijn voor Lintjesregen, maandag 26 april 2021.

Met een Koninklijke onderscheiding laat de Nederlandse overheid haar waardering blijken voor bijzondere inspanningen van mensen die zich verdienstelijk maken voor de samenleving. Het gaat bijvoorbeeld om personen die gedurende een flink aantal jaren (minimaal 15 jaar) vrijwilligerswerk verrichten, in besturen van organisaties actief zijn of prestaties hebben verricht waar de samenleving veel profijt van heeft gehad.

Heel veel inwoners van Leiden zijn vrijwilliger bij de sportclub, de buurtvereniging, of zetten zich belangeloos in voor de kerk of de moskee. Een lintje is een onvergetelijke manier om deze mensen te bedanken. Burgemeester Lenferink roept u daarom op, goed om u heen te kijken of er in uw omgeving mensen in aanmerking komen voor een lintje.

Hoe werkt het?
Lees alle informatie eerst even door op www.lintjes.nl. Wilt u vervolgens iemand voordragen? Neem dan eerst contact op met de gemeente Leiden, afdeling Kabinetszaken tel: 14071, Kabinet@leiden.nl. Zij adviseren u graag over de te ondernemen stappen. Lintjesregen valt in 2021 op maandag 26 april.

De foto is van Mike van Bemmelen.