• Wet- en regelgeving per 1 juli 2021

Wet- en regelgeving per 1 juli 2021

Per 1 juli zijn er een aantal zaken die onder nieuwe wetgeving vallen. Wederverstrekking Alcohol, de WBTR wet, de richtlijn voor eenmalig gebruik van plastic en statiegeld op kleine plastic flesjes. Bij "Lees meer" vind je meer informatie.

De WBTR wet.
Op 9 juni vertelden Rik Kamps en Emily Hyde van Teekens Karstens tijdens het Leids Sportcollege van alles over deze nieuwe wet. Het PDF bestand van de presentatie vind je onderaan dit bericht. Ook is het mogelijk om een snelle scan te doen op de statuten en zo te zien of ze WBTR-proof zijn.

Alcohol wet
Per 1 juli is wederverstrekking strafbaar. Een volwassene die gekocht alcohol doorgeeft aan een minderjarige is strafbaar. Voorheen goldt dit alleen voor horeca ondernemers of de jongere die het alcohol aannam en gebruikte.

Single Use Plastic richtlijn
Met deze richtlijn draagt de Europese Unie bij aan het terugdringen van plastic dat je eenmalig gebruikt (o.a. bestek, bordjes, glazen). Op de poster (als PDF onderaan dit bericht) staat alle info.

Statiegeld kleine PET Flesjes
Op de kleine plastic flesjes zit per 1 juli ook statiegeld, namelijk 0.15 ct. Speciaal voor Sportverenigingen heeft Statiegeld Nederland een mooi aanbod: clubs met meer dan 200 leden kunnen zich registreren als innamepunt voor statiegeldflesjes. Je krijgt dan gratis een minicontainer (en een communicatiepakket). Het statiegeld van de flesjes is voor de club. Misschien nemen leden de flesjes wel mee van huis en sponsoren zij zo de club.