• Sportcongres 2021

Sportcongres 2021

Op woensdagavond 3 november organiseert Sportstad Leiden voor de 9e keer het Leidse Sportcongres. Van 19.00 tot 23.00u ben je van harte welkom in het Leonardo College aan de Telderskade (ingang parkeerplaats achter de 5 meihal).

Na noodgedwongen een jaartje te hebben overgeslagen, is er dit jaar weer een Leids Sportcongres. Op woensdagavond 3 november zijn sportbestuurders en commissieleden uit Leiden en omstreken van harte welkom bij het Leonardo College. Het thema van dit jaar is "Sportstad Leiden Samen Sterk".

De opzet is een beetje anders dan voorheen. De avond trapt af met een talkshow waarin diverse gasten door presentatoren Leendert Beekman en Nienke Ledegang worden ondervraagd over de betekenis van sport voor de stad en de mogelijkheden die clubs hebben om hun maatschappelijke steentje bij te dragen. Onder meer Olympisch roeister Karolien Florijn, wethouder Paul Dirkse en programmamanager antiracisme bij de KNVB Houssin Bezzai schuiven aan.
Na een korte break zijn er diverse workshops waaruit de deelnemers kunnen kiezen. De onderwerpen zijn onder meer ‘besturen met een visie’, ‘Open Sportclub’, ‘het Leids Sportakkoord’ en ‘het tegengaan van racisme en discriminatie’.

De derde helft bestaat uit een netwerkborrel. Na de lastige tijd die sportverenigingen hebben beleefd, is het ongetwijfeld fijn om met elkaar bij te praten en naar de toekomst te kijken.

Wil jij het Leids Sportcongres ook niet missen? Meld je dan nu snel aan en maak je keuze uit de beschikbare workshops. Het inschrijfformulier vind je hier en informatie over de workshops en het programma vind je hieronder als PDF bestand. Breng dit bericht gerust ook onder de aandacht van medebestuurs- en clubgenoten.

Het 9de Leids Sportcongres, woensdag 3 november van 19.00 uur tot 23.00 uur, Leonardo College, Telderskade 48, 2321 TE in Leiden.