• woe 9 juni nieuwe WBTR wet - Belangrijk voor verenigingen

woe 9 juni nieuwe WBTR wet - Belangrijk voor verenigingen

De nieuwe WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) die ingaat op 1 juli is ook van toepassing op (sport)verenigingen. Een rondje langs verschillende sportverenigingen leverde op dat er nog maar weinig verenigingen op de hoogte zijn van deze nieuwe wet.

Vandaar dat we samen met Emily Hyde en Rik Kamps vanĀ  Teekens Karstens advocaten & notarissen een Leids sportcollege organiseren over dit thema.

Alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe wet WBTR. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het verplicht je om over een aantal bestuurszaken (nogmaals) goed na te denken. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Na de uitleg volgen praktische voorbeelden en kun je vragen stellen aan de experts van Teekens Karstens. Mocht het nodig zijn om statutaire aanpassingen te doen, dan kan dat via hen.

Dit digitale Leidse Sportcollege is van 19.30 tot 21.00u. Aanmelden via info@sportstadleiden.nl . Na aanmelding ontvang je een bevestiging en op de dag van het college een MS Teams link