• Leidse Sport Colleges; digitale sessies voor sportverenigingen

Leidse Sport Colleges; digitale sessies voor sportverenigingen

Meer weten over een (actueel) sportgerelateerd thema? Bijpraten met Leidse mede-bestuurders of commissieleden? Dan zijn de Leidse Sportcolleges iets voor jou.

De afgelopen maanden heeft Sportstad Leiden een paar keer een digitale sessie georganiseerd over verschillende onderwerpen. Sport en financiën, ledenbehoud, de Leidse Sportweek en de coronavragenuurtjes waren een paar thema’s die we met elkaar bespraken. Voor ons van Sportstad Leiden heel fijn om jullie snel op de hoogte te brengen en voor jullie handig om vanuit huis in een uurtje bijgepraat te worden. Bijkomend voordeel is dat de sportclubs en -commissies elkaar ook weer ‘ontmoeten’ en zo ervaringen delen en horen wat de andere clubs bezighoudt.

De reacties op deze sessies waren positief en de bijeenkomsten hadden een goede opkomst Daarom gaan we ermee door! De komende tijd hebben we aantal onderwerpen op de agenda staan, waarvan jullie aangaven dat ze jullie bezighouden of waarvan we denken dat jullie er je voordeel mee kunnen doen. De digitale sessies kunnen door iedereen van de club gevolgd worden. Het is helemaal niet nodig om altijd het bestuur af te vaardigen, commissieleden zijn ook van harte welkom om mee te doen.

Het eerstvolgende Leidse Sportcollege is op woensdag 9 december, dan vertellen Toon Keijzer en Thijs van Moorselaar van de gemeente Leiden u alles over het verbeterplan Sport. Een week later is het op dinsdag 15 december de beurt aan Christiaan Hoekstra en Eveliene Annink van Incluzio - Rijnland Beweegt. Zij zijn sinds 1 juli BuurtSportCoach in Leiden en zij leggen uit wat de sportclubs en zij voor elkaar kunnen betekenen.

Zet het vast in de agenda, meer informatie volgt snel.

Aanmelden voor de Leidse Sportcolleges is gratis en gaat zeer eenvoudig. Stuur een e-mail naar info@sportstadleiden.nl en laat weten voor welk(e) college(s) je je aanmeldt. Je ontvangt dan later via de mail een link naar een MS Teams meeting. Klik op de link rond het begintijdstip en je komt in de digitale collegebanken terecht.

Heb je zelf een thema waar je graag over bijgepraat wilt worden, laat het dan weten via info@sportstadleiden.nl . Bij voldoende interesse zetten wat dat thema ook op de agenda van de Leidse Sportcolleges.