• Ruud Marchand is overleden....

Ruud Marchand is overleden....

Ruud Marchand is overleden. Ruud werkte jarenlang bij de Sportafdeling van de gemeente Leiden, bekend onder de namen Sportstichting, Directie Sport en Recreatie en Sportbedrijf Leiden. Hij was daar als stafmedewerker vaak en veel in contact met Leidse sportverenigingen als het ging om het afsluiten van huurovereenkomsten en gebruiksvergunningen.

Zijn kennis werd ook ingezet bij de ondersteuning van verenigingen en hij dacht mee als er grote projecten kwamen als de bouw van Turnhal Broekplein en Sportcomplex de Zijl.

Fanatiek motorrijder Ruud stond aan de wieg van het ophalen van het Bevrijdingsvuur in Wageningen en was ook betrokken bij de opstart van de Leidse Avondvierdaagse.

De laatste jaren ging het niet goed met Ruud. In 2015 kreeg hij een herseninfarct en bij de behandeling hiervan kwam men erachter dat er plekken op zijn longen zaten die daar niet hoorden. De behandeling van deze twee uitdagingen verliep niet goed, Ruud kwam hierdoor ook niet meer terug bij Beheer waar hij inmiddels was gaan werken. Afgelopen zomer werd na onderzoek zichtbaar dat er zelfs plekken te vinden waren op zijn hersenvlies waardoor pijnlijk duidelijk werd dat Ruud deze wedstrijd niet ging winnen. Afgelopen weekend overleed Ruud op 65 jarige leeftijd.

Als je een berichtje wilt sturen aan de familie van Ruud dan kan dat via:

Gemeente Leiden
Tav Rik van der Geest
BMO Team Sport en Gezondheid
Stationsplein 107
2312 AJ Leiden

Mailen kan ook via: r.vandergeest@leiden.nl

We zorgen dan dat uw bericht bij de familie van Ruud komt.